Przepis na Sos mięsny z pieczarkami

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1813
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została dodana w dniu: 21.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2707 odwiedzających!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Sos mięsny z pieczarkami?

Mięso opłukać i gotować 60 minut w lekko osolonej wodzie. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Mięso po ugotowaniu wyjąć z wody, pokroić w kostkę. W drugim garnku zagotować wodę, podgotować na niej przez 10 minut pieczarki, pokrojoną w kosteczkę marchewkę, startą na jarzynówce pietruszkę i selera. Po 10. Minutach gotowania dodać mięso, posiekana drobniutko cebulę, przyprawy. Gotować prze 20 minut. Pod koniec gotowania zaprawić zawiesiną z mąki i śmietany, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Podobne przepisy

Marynowana golonka

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 1440 min.

Data dodania: 2011-04-27

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Mięsne

Zawijane piersi z papryką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2012-02-21

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Pasztet wyborny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-06-29

Dodany przez: weramera

Kategoria: Mięsne

Placki z filetów kurczaka i pieczarek

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-27

Dodany przez: terenowa22

Kategoria: Mięsne

Piersi z kurczaka

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-03

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne

Kotlety mielone z indyka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-06-27

Dodany przez: kuku-ryku

Kategoria: Mięsne