Przepis na Sos mięsny z pieczarkami

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1820
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Sos mięsny z pieczarkami?

Mięso opłukać i gotować 60 minut w lekko osolonej wodzie. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Mięso po ugotowaniu wyjąć z wody, pokroić w kostkę. W drugim garnku zagotować wodę, podgotować na niej przez 10 minut pieczarki, pokrojoną w kosteczkę marchewkę, startą na jarzynówce pietruszkę i selera. Po 10. Minutach gotowania dodać mięso, posiekana drobniutko cebulę, przyprawy. Gotować prze 20 minut. Pod koniec gotowania zaprawić zawiesiną z mąki i śmietany, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Podobne przepisy

Wątróbka w sosie własnym

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-10

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Domowe leczo

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-12-24

Dodany przez: agnieszka85

Kategoria: Mięsne

Mięso do spagetti

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-11-20

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Mięsne

Hotdog

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-04

Dodany przez: daktyl

Kategoria: Mięsne

Roladki z suszonymi owocami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-12-05

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Szynka pieczona swojska

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-04-21

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne