Mięso wieprzowe pokroić w kostkę. Bulion zagotować. Na patelni rozgrzać tłuszcz, następnie podsmażyć na nim mięso i przełożyć je do bulionu. Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę, następnie dodać do mięsa i całość gotować. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć, dodać do mięsa. Sos gotować, pod koniec gotowania zaprawić chrzanem i zawiesiną z mąki. Sos doprawić do smaku dodając kucharka, sól, pieprz, curry, paprykę, zioła prowansalskie i majeranek. Tak przygotowany sos można podawać z ziemniakami lub kaszą gryczaną. Ilość przypraw podałam tak mniej więcej- każdy powinien doprawiać sos do smaku wedle własnego uważania.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne