Przepis na Smażony dorsz z winem

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2507
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Smażony dorsz z winem?

Dorsza należy podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny i posolić delikatnie. Jajka wbijamy do miseczki i roztrzepujemy je miotełką, dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Na talerzyk wysypujemy bułkę tartą. Filety z dorsza moczymy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, dolewamy do niego wino i smażymy na nim filety z dorsza z dwóch stron. Rybę podajemy z ziemniaczkami albo puree.

Podobne przepisy

Pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem i pomidorem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-28

Dodany przez: IKM

Kategoria: Ryby

Miruna duszony w kapuście z sosem serowo-ogórkowo-czosnkowym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-12-31

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Ryby

Pieczona makrela

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 140 min.

Data dodania: 2022-10-30

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Pieczony karp

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-18

Dodany przez: ola

Kategoria: Ryby

Karp w cieście

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-14

Dodany przez: malinka

Kategoria: Ryby

Smażone dzwonko z łososia

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-22

Dodany przez: monciasz

Kategoria: Ryby