Przepis na Galareta rybna

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
3422
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Galaretę można także robić w foremkach i po jej zastygnięciu wyjmować.

Zdjęcia

Składniki

  • włoszczyzna 30 dag
  • ryba 60 dag
  • zielenina
  • wywar z ryby 300 ml
  • żelatyna

Jak zrobić Galareta rybna?

Rybę i włoszczyznę należy ugotować w lekko osolonej wodzie. Z ryby po jej ugotowaniu należy usunąć ości, zaś mięso pokroić w kosteczkę. Z wywaru z ryby i żelatyny (wg przepisu na opakowaniu) należy przygotować galaretę, lekko ją zastygnąć z zieleniną na półmisku. Na galarecie należy ułożyć mięso i warzywa pokrojone w kostkę. Wszystko zalać tężejącą galaretką. Odstawić do lodówki do zastygnięcia.

Podobne przepisy

Śledzie z kiszonym ogórkiem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-09-11

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Kulki rybne w zalewie

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 720 min.

Data dodania: 2022-09-14

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Kanapka ze śledziem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ryby

Szaszłyki z tuńczykiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 18 min.

Data dodania: 2023-01-13

Dodany przez: katarzyna_fly

Kategoria: Przekąski

Cytrynowy morszczuk pieczony w folii

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Śledziki w oleju

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby