Świeżego szczupaka należy dokładnie wypatroszyć, następnie umyć, pokroić w kawałki około 3- 4 centymetrowe, głowę odłożyć, ponieważ nie ma w niej mięsa, więc nie nadaje się do spożycia. Kawałki szczupaka opłukać w sitku pod bieżącą wodą, następnie posolić i skropić sokiem z cytryny. Jajka, pieprz, zioła prowansalskie i suszony koperek ubijamy w miseczce. Bułkę tartą mieszamy z mąką na talerzu. Kawałki szczupaka po odsączeniu z wody moczymy w jajku i obtaczamy w bułce tartej pomieszanej z mąką. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim szczupaka z każdej strony na brązowy kolor. Podajemy od razu po usmażeniu.
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby