Przepis na Smażony karp świąteczny

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
3408
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Smażony karp świąteczny?

Karpia oczyścić i podzielić w dzwonki. Następnie dokładnie go opłukać, odsączyć z wody, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzać olej. Dzwonki karpia moczyć w roztrzepanym jajku, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Podobne przepisy

Śledzie w sosie jogurtowym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ryby

Ryba zapiekana w jajku

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-04

Dodany przez: netha

Kategoria: Ryby

Łosoś grillowany

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-20

Dodany przez: stasiek

Kategoria: Ryby

Pstrąg w panierce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-17

Dodany przez: malinka

Kategoria: Ryby

Pieczona ryba

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-10-22

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ryby

Domowe śledzie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-12-08

Dodany przez: goofy9

Kategoria: Ryby