Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.Smażymy na gorącym oleju, na średnim ogniu przez 10 min. pod przykryciem.Następnie zdejmujemy pokrywkę i smażymy jeszcze 10 min. Fasolkę przelewamy gorącą wodą, odsączamy i dodajemy do ziemniaków.Dymkę kroimy w krążki.Krewetki opłukujemy i osuszamy.Fasolkę i ziemniaki odsuwamy na brzeg patelni. Na środku patelni smażymy krewetki po 2 min z każdej strony. Dodajemy przecisnięty przez praskę czosnek oraz dymkę. Całość delikatnie mieszamy.Smażymy jeszcze 3-4 min.Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny,solą i pieprzem.Dekorujemy skórką otartą z cytryny.
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie