Przepis została opublikowana w dniu: 19.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2008 odwiedzających!
Na zdrowie!
Z udek należy wyjąć kości uważając, żeby nie rozerwać mięsa. Następnie natrzeć je solą i pieprzem. Skropić całość sokiem z cytryny. Z sera, żółtek, posiekanej natki, szpinaku, mąki i przypraw utrzeć masę. Białka ubić na pianę i dodać do sera, całość wymieszać. Farsz nakładać do udek, układać je w wysmarowanej masłem blaszce lub naczyniu żaroodpornym i piec około godziny w temp. 180 stopni.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Ile porcji: 10
Czas przyrządzenia: 100 min.
Data dodania: 2011-04-25
Dodany przez: malg0kolczyk0wnia
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne