Żółtka jaj oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, żółtka ucieramy z cukrem, następnie dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszając dodajemy pianę z białek. Masę przelewamy na blaszkę i pieczemy biszkopt przez około 30 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody i odstawiamy do napęcznienia. Kremówkę schłodzoną uprzednio w lodówce ubijamy na sztywno ze śmietanfixem i cukrem pudrem. Żółtka jaj ucieramy z serkiem homogenizowanym, dodając po łyżce kremówki. Następnie dodajemy żelatynę i cukier waniliowy. Upieczony i ostudzony biszkopt musimy przekroić na dwa blaty, układamy w blaszce i nasączamy dość dobrze cappucino. Na biszkopt wykładamy 1/3 masy. Biszkopty namaczamy w syropie cukrowym ( woda wymieszana z cukrem) i układamy na masie. Następnie przykrywamy je pozostałą masą. Na wierzchu układamy drugą część biszkoptu. Ciasto na wierzchu polewamy polewą czekoladową.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta