Przepis na Ryba wigilijna

Dodano przez:
Ile porcji:
15
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
25 m
Czas smażenia:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1127
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Ryba wigilijna?

Rybę odmrażamy. Jak się odmrozi to lekko papierem wycieramy ją. Taczamy rybę w soli i pieprzu, wstawiamy do lodówki na 3 godzinki. Rybę taczamy w mące. Jajka rozbijamy w blenderze, przelewamy do miseczki, taczamy w tych jajkach rybę. Oliwę rozgrzewamy na patelni smażymy rybkę z obu stron na złoty kolor, układamy do miseczki. Cebulkę obieramy, kroimy, podsmażamy na oliwie, dodajemy koncentrat, mieszamy, polewamy po usmażonej rybie.

Podobne przepisy

Pstrąg z patelni

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-12-30

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Ryby

Dorsz z warzywami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-26

Dodany przez: kanapka

Kategoria: Ryby

Paprykowe śledzie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-04

Dodany przez: mati

Kategoria: Ryby

Dorsz w soku z cytryny smażony

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-07-04

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ryby

Sałatka z tuńczyka w pomidorach

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-12-04

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Ryby

Łosoś na parze

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-29

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ryby