Przepis na Karp smażony

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2412
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Karp smażony?

Oczyszczoną rybę podzielić na dzwonki lub na filety. Rybę solimy i posypujemy pieprzem, zostawiamy na chwilę. Porcje obtaczamy w mące, jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na niezbyt silnym ogniu, na złocisty kolor.

Podobne przepisy

Śledzie warstwowe z jabłkiem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-09-11

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Śledzie na święta

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-12-04

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ryby

Ryba smażona

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-12

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ryby

Miruna w sosie pomidorowym

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 48 min.

Data dodania: 2022-10-25

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ryby

Pieczony karp

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-18

Dodany przez: ola

Kategoria: Ryby

Pstrąg w panierce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-17

Dodany przez: malinka

Kategoria: Ryby