Przepis na Ryba po grecku wg mojej mamy

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
4708
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Od zawsze na moim stole.

Zdjęcia

ryba

  • mrożona ryba w filetach 3 sztuki

farsz

Jak zrobić Ryba po grecku wg mojej mamy?

Filety z ryby delikatnie smażymy na złoty kolor. Farsz: marchewkę, pietruszkę musimy zetrzeć na tarce na większych oczkach. Następnie smażymy je na patelnie i po chwili zalewamy połową szklanki wody. Dusimy ok 5 min. Cebulę kroimy w półkrążki i rumienimy na patelni na złoty kolor. Następnie dodajemy do marchewki i pietruszki i dolewamy pozostałą część wody. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku i dusimy aż warzywa będą miękkie. Usmażoną rybę dzielimy na mniejsze kawałki. W pojemniczku układamy: ryba, farsz, ryba farsz.

Podobne przepisy

Ryba w brzoskwiniach

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-02

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ryby

Tagliatelle z cukinią i łososiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia włoska

Pstrąg faszerowany pastą natkową

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-01

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Karp pieczony

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-18

Dodany przez: malaga

Kategoria: Ryby

Makrela z ziołami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ryby

Rybka dla dziecka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-27

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ryby