Przepis na Ryba po grecku wg mojej mamy

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
4697
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Od zawsze na moim stole.

Receptura została dodana w dniu: 30.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2676 odwiedzających!
Na zdrowie!

Zdjęcia

ryba

  • mrożona ryba w filetach 3 sztuki

farsz

Jak zrobić Ryba po grecku wg mojej mamy?

Filety z ryby delikatnie smażymy na złoty kolor. Farsz: marchewkę, pietruszkę musimy zetrzeć na tarce na większych oczkach. Następnie smażymy je na patelnie i po chwili zalewamy połową szklanki wody. Dusimy ok 5 min. Cebulę kroimy w półkrążki i rumienimy na patelni na złoty kolor. Następnie dodajemy do marchewki i pietruszki i dolewamy pozostałą część wody. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku i dusimy aż warzywa będą miękkie. Usmażoną rybę dzielimy na mniejsze kawałki. W pojemniczku układamy: ryba, farsz, ryba farsz.

Podobne przepisy

Smażony dorsz z winem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-03

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Pstrąg z serem wędzonym i szpinakiem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2011-04-10

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Sledzie warstwowe w musztardzie

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2011-04-18

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Selerowo-Pietruszkowy Halibut

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2011-07-09

Dodany przez: evita0007

Kategoria: Ryby

Pasta z makreli z serem białym

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2012-09-28

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Ryby

Karp pieczony z ziolami

Ile porcji: 6

Data dodania: 2022-07-16

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ryby