Przepis na Ryba grilowana

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
35 min.
Czas przygotowania:
35 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1580
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

Jak zrobić Ryba grilowana?

Oczyszczoną rybę pokroić na kawałki.
Grilla rozpalić, na rozgrzanym grillu, ułożyć rybę, uprzednio posoloną i posmarowaną sokiem z cytryny i olejem.
W czasie pieczenia rybę smarować gałązką rozmarynu maczaną w oleju, dodawać też sok z cytryny.
Rybę podawać na gorąco.

Podobne przepisy

Śledź marynowany

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-17

Dodany przez: Wiera

Kategoria: Ryby

Cytrynowy morszczuk pieczony w folii

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Sum pieczony w folii

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-14

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Ryby

Szczupak w panierce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-13

Dodany przez: malinka

Kategoria: Ryby

Pomidory faszerowane tuńczykiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ryby

Sledzie warstwowe w musztardzie

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-09-08

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby