Receptura została dodana w dniu: 25.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2618 osób!
Smacznego!
Kwaśną śmietanę należy delikatnie podgrzać, następnie dodać do niej pokruszone drożdże, biały cukier, cukier waniliowy, szczyptę soli, łyżkę mąki pszennej, całe żółtko i jedno jajko. Wszystkie składniki należy wymieszać, następnie przykryć lnianą ściereczką, po czym odstawić do wyrośnięcia. Na stolnicy należy przesiać mąkę pszenną i posiekać ją z miękkim masłem roślinnym, następnie wlać do niej rozczyn drożdżowy i wyrobić ciasto( powinno być jednolite i miękkie). Ciasto rozwałkować i wycinać z niego kółka przy pomocy szklanki. Kostki czekolady pokroić na połówki, kłaść je na cieście, składać na pół i zlepiać jego brzegi. Rogaliki piec przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta