Śmietanę kremówkę należy delikatnie podgrzać, pokruszyć do niej drożdże w ilości podanej w przepisie, dodać całe jajko, całe żółtko, szczyptę soli i cukier waniliowy. Wymieszać rozczyn i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Mąkę pszenną należy przesiać na stolnicę, posiekać z miękkim masłem roślinnym, dodać rozczyn drożdżowy i zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować, wycinać z niego trójkąty. Jabłko umyć, obrać, pokroić na małe kawałki. Na trójkątach ciasta kłaść kawałki jabłka i zawijać na kształt rogalików. Rogaliki układać na wyłożonej pergaminem blaszce i piec około 20 minut w temp. 180 stopni.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta