Przepis na Pulpeciki drobiowe

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
75 min.
Czas przygotowania:
75 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1290
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • garnek
  • maszynka do mielenia
  • miska
  • garnek
  • łyżka

Jak zrobić Pulpeciki drobiowe?

Mięso drobiowe ugotować, następnie oddzielić od kości i zemleć. Masę mięsną połączyć z jajkiem i kaszą manną, wyrabiać doprawiając ją do smaku solą i pieprzem. Z tak przygotowanej masy formować niewielkie pulpeciki, które należy następnie oprószyć mąką. W jednym garnku zagotować wodę, w drugim bulion. Na gotującą się wodę wkładać pulpeciki i gotować je przez 3-4 minuty, następnie przekładać je do bulionu. Dodać ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy. Gotować przez kilka minut, dodać koncentrat pomidorowy i śmietaną. Jeśli sos nie jest zbyt gęsty można zagęścić go niewielką ilością mąki ( przygotowując zawiesinę z mąki). Pod koniec gotowania sos doprawić do smaku solą i pieprzem.

Podobne przepisy

Bekon smażony

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-17

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne

Makaron z mięsem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-14

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Obiad w gwiazdach

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 95 min.

Data dodania: 2022-12-31

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Mięsne

Placek po myśliwsku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-03

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Nadziewana kiszka wołowa

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-30

Dodany przez: samanta

Kategoria: Mięsne

Żeberka grillowane na ostro

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-01

Dodany przez: aadasik

Kategoria: Mięsne