Przepis na Pulpeciki drobiowe

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
75 min.
Czas przygotowania:
75 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1233
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • garnek
  • maszynka do mielenia
  • miska
  • garnek
  • łyżka

Jak zrobić Pulpeciki drobiowe?

Mięso drobiowe ugotować, następnie oddzielić od kości i zemleć. Masę mięsną połączyć z jajkiem i kaszą manną, wyrabiać doprawiając ją do smaku solą i pieprzem. Z tak przygotowanej masy formować niewielkie pulpeciki, które należy następnie oprószyć mąką. W jednym garnku zagotować wodę, w drugim bulion. Na gotującą się wodę wkładać pulpeciki i gotować je przez 3-4 minuty, następnie przekładać je do bulionu. Dodać ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy. Gotować przez kilka minut, dodać koncentrat pomidorowy i śmietaną. Jeśli sos nie jest zbyt gęsty można zagęścić go niewielką ilością mąki ( przygotowując zawiesinę z mąki). Pod koniec gotowania sos doprawić do smaku solą i pieprzem.

Podobne przepisy

Kaczka pieczona

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-10

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Mięsne

Miesno ryżowe kotlety

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-14

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Polędwiczki z faszerowane oliwkami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-19

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Burger

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-06

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia amerykańska

Pulpeciki drobiowe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-09-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Szynka gotowana

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-10-12

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne