Przepis na Polędwiczki z pieczarkami i tymiankiem

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
881
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Polędwiczki mało tradycyjne

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Polędwiczki z pieczarkami i tymiankiem?

Mięso pokroić na plastry, oprószyć pieprzem i mąką. Usmażyć na oliwie z dodatkiem masła. Gdy się ładnie zrumieni zdjąć z patelni i odstawić, na reszcie tłuszczu usmażyć czerwoną cebulę drobno posiekaną i pieczarki pokrojone w talarki.

Dodać znowu mięso, wlać szklankę bulionu, posiekany tymianek świeży lub łyżeczkę suszonego (taka solidną), sól i pieprz do smaku. Dusić do zredukowania o połowę. Pod koniec duszenia łyżkę octu balsamicznego, zamieszać i jeszcze chwilę pogotować.

Na koniec doprawić sos 2 łyżkami śmietany, co nie jest konieczne, można zostawić sos bez tego dodatku jest tez pyszny. Podane z kluseczkami.

Podobne przepisy

Boczek kolendrowo-pomarańczowy

Ile porcji: 5

Data dodania: 2023-08-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Mięsne

Schabowy w orzechowej panierce

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-21

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Roladka z piersi kurczaka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-11-03

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne

Kotlet drobiowy ala pizza

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-02-25

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Mięsne

Kalafior uparowany z kabanosami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-26

Dodany przez: Pulpecja

Kategoria: Mięsne

Krokiety z miesem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-09

Dodany przez: beka

Kategoria: Mięsne