Przepis na Polędwiczki z pieczarkami i tymiankiem

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
854
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Polędwiczki mało tradycyjne

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Polędwiczki z pieczarkami i tymiankiem?

Mięso pokroić na plastry, oprószyć pieprzem i mąką. Usmażyć na oliwie z dodatkiem masła. Gdy się ładnie zrumieni zdjąć z patelni i odstawić, na reszcie tłuszczu usmażyć czerwoną cebulę drobno posiekaną i pieczarki pokrojone w talarki.

Dodać znowu mięso, wlać szklankę bulionu, posiekany tymianek świeży lub łyżeczkę suszonego (taka solidną), sól i pieprz do smaku. Dusić do zredukowania o połowę. Pod koniec duszenia łyżkę octu balsamicznego, zamieszać i jeszcze chwilę pogotować.

Na koniec doprawić sos 2 łyżkami śmietany, co nie jest konieczne, można zostawić sos bez tego dodatku jest tez pyszny. Podane z kluseczkami.

Podobne przepisy

Kurczak w rosole

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-01

Dodany przez: kanapka

Kategoria: Mięsne

Nugetsy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-30

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Polędwiczki z faszerowane oliwkami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-19

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Kotlety szwajcarskie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-19

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Wątróbka drobiowa

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-09

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Zimne nóżki w słoiku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2022-12-25

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne