Polędwiczki mało tradycyjne
Mięso pokroić na plastry, oprószyć pieprzem i mąką. Usmażyć na oliwie z dodatkiem masła. Gdy się ładnie zrumieni zdjąć z patelni i odstawić, na reszcie tłuszczu usmażyć czerwoną cebulę drobno posiekaną i pieczarki pokrojone w talarki.
Dodać znowu mięso, wlać szklankę bulionu, posiekany tymianek świeży lub łyżeczkę suszonego (taka solidną), sól i pieprz do smaku. Dusić do zredukowania o połowę. Pod koniec duszenia łyżkę octu balsamicznego, zamieszać i jeszcze chwilę pogotować.
Na koniec doprawić sos 2 łyżkami śmietany, co nie jest konieczne, można zostawić sos bez tego dodatku jest tez pyszny. Podane z kluseczkami.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne