Przepis na Placki kalarepowo-marchewkowe

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1222
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Przepis została dodana w dniu: 28.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2749 odwiedzających!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Placki kalarepowo-marchewkowe?

Kalarepy i marchewki zetrzeć na wiórki i pozostawić na ok. 1 h, by puściły sok (wtedy warzywa nie będą suche). Po czasie dodać roztrzepane jajko, mąkę pszenną (tyle, by zagęścić masę), sól i pieprz. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Polecam podawać placuszki z sosem tzatziki.

Podobne przepisy

Smażona kapusta na czerwono

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2011-04-26

Dodany przez: bernika

Kategoria: Warzywa

Kapusta kiszona do golonki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-04-10

Dodany przez: enia

Kategoria: Warzywa

Babka ziemniaczana z masłem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-06-21

Dodany przez: misia

Kategoria: Warzywa

Cukinia z koziołkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2011-09-05

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Warzywa

Marchewki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-08-04

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Warzywa

Jajecznica ze szpinakiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-06-28

Dodany przez: cartoon

Kategoria: Warzywa