Przepis na Placki cukiniowo – kukurydziane

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
30 m
Czas smażenia:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
920
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Składniki

Jak zrobić Placki cukiniowo – kukurydziane?

Cukinię myjemy, jeśli skórka jest bardzo twarda to obieramy a następnie ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Kukurydzę osączamy. Mleko rozmącamy z jajkami i dodajemy tyle mąki by uzyskać ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Do ciasta dodajemy odciśniętą cukinię, kukurydzę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy małe porcje formując placuszki i smażąc na rumiano z obu stron. Gorące możemy posypać starym żółtym serem.

Podobne przepisy

Kasza na sypko z cebulką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-10

Dodany przez: enia

Kategoria: Jarskie

Jajecznica jajeczna

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-23

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie

Ziemniaczki z koperkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-02

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Jarskie

Ziemniaki panierowane

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Jarskie

Jajka do białego barszczu

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-24

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Jarskie

Kasza z masełkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-12

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie