W wodzie rozpuścić cukier i drożdże. Do miski wsypać mąkę, sól dodać wodę z drożdżami i olej. Zagnieść ciasto i odstawić do wyrośnięcia na 10 minut. Blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć ciastem dno i boki na wysokość 2 cm. Parówki obrać z osłonek, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Pora rozciąć, dobrze wypłukać, pokroić i dodać do parówek. Przez 5 minut podsmażamy pora z parówkami, potem przełożyć na cieście. Śmietanę wlać do rondelka i podgrzać dodać serek, przyprawę i zdjąć z ognia. Mieszać aż serek się rozpuści dodać jajka dokładnie roztrzepać i polać warzywa. Placek wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 25 minut.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne