1. Pierś kurczaka umyj, osusz, pokrój w niedużą kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, krótko zeszklij cebulę. Dodaj mięso, podsmaż ze wszystkich stron na złoty kolor. Brokuły oczyść, włóż do osolonego wrzątku, ugotuj ok. 15 min.
2. Masło stop w rondelku, wsyp mąkę, zasmaż. Wlej bulion, dodaj topione serki, mieszając rozpuść na małym ogniu. Koperek umyj, otrzep z wody, posiekaj. Ananasa odcedź, pokrój w kostkę. Dodaj do sosu serowego polej zalewą z ananasa. Posyp koperkiem wymieszaj, przypraw do smaku.
3. Do sosu dodaj kurczaka i rozdrobnione brokuły. Wymieszaj, mocno podgrzej. Potrawkę podawaj z ugotowanym na sypko ryżem.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne