Miód zagotować z cukrem i masłem ciągle mieszając, schłodzić. Masę wlać do mąki, wsypać proszek do pieczenia, cynamon i sól, dodać żółtka, zarobić ciasto, wrobić w orzechy i skórkę pomarańczową, zawinąć w folię. Wstawić na 1 godzinę do lodówki. Ciasto przełożyć do płaskiej formy, wyrównać powierzchnię, rozłożyć umyte i pokrojone drobno morele. Białka ubić z odrobiną soli na pianę, pod koniec ubijania dodać cukier i jeszcze chwilę ubijać. .
ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ok. 30 minut. Po tym czasie wyjąć delikatnie ciasto nałożyć na nie ubitą pianę i ponownie wstawić do piekarnika zmniejszając temperaturę do 180 – 190 stopni c. Piec jeszcze 15 minut. Temperatura piekarnika : temperatura piekarnika: różne temperatury pieczenia, przeczytaj dokładnie przepis. Czas pieczenia: pieczenie wielokrotne, przeczytaj dokładnie przepis.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta