Mąkę należy połączyć z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Dodać masło i posiekać. Żółtka należy ubić z cukrem, dodać do mąki i zagnieść ciasto. Podzielić je na dwie części, jedną włożyć do lodówki, drugą zamrozić w zamrażalniku. Żółtka ubić z dodatkiem cukru, powoli dolewać po łyżce oleju i ubijać. Następnie dodawać po łyżce sera ciągle mieszając. Dosypać budyń, rodzynki i całość wymieszać. Białka jaj należy ubić z cukrem, dodać kisiel i ponownie ubić. Ciasto po godzinie wyjąć z lodówki i rozwałkować, wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką blaszkę, na ciasto wyłożyć konfiturę i rozsmarować. Na powidła wyłożyć masę serową, zaś na masę wyłożyć piankę. Na wierzch ciasta zetrzeć wyjętą z zamrażalnika 1/2 ciasta. Ciasto piec przez około 90 minut w piekarniku nagrzanym do 160- 170 stopni.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta