Receptura została dodana w dniu: 26.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2795 osób!
Na zdrowie!
Drożdże rozkruszyć i rozpuścić w 200 ml letniej wody. Do miski włożyć margarynę, mąkę, sól oraz rozpuszczone drożdże i zagnieść na gładkie ciasto. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do czasu, aż podwoi swoją objętość. Ser wymieszać z twarożkiem. Szczypiorek drobno pokroić. Czosnek wycisnąć przez praskę i wymieszać ze szczypiorkiem. Doprawić solą i pieprzem. Cebulkę dymkę pokroić na talarki, a pomidory na plastry. Blachę posmarować tłuszczem. Ciasto rozwałkować i wyłożyć na okrągłą blachę, podciągając jego brzegi wysoko do góry. Rozsmarować masę serowo – twarożkową. Na niej ułożyć cebulę i pomidory. Ponownie odstawić do wyrośnięcia na ok. 15 minut. Posypać kaparami. Skropić oliwą z oliwek. Piec ok. 40 minut w temp. 200 stopni. Posypać drobno posikanymi listkami bazylii.
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie