Mleko podgrzać dodać cukier, margarynę, drożdże i mieszać aż się rozpuszczą. Mąkę, sól wsypać do miski wlać ciepłe mleko i zagnieść na gładkie ciasto, zostawić do wyrośnięcia na 10-15 minut, potem rękoma rozpłaszczyć (palcami) na kształt płaskiej, okrągłej pizzy.
Sos:
wszystkie składniki ze sobą wymieszać w małej miseczce i gotowe. Tak przygotowanym sosem smarujemy podstawę pizzy. Farsz:pieczarki oczyścić, pokroić w dość grube plasterki i podsmażyć na oleju z 1 łyżeczką oregano.
Na ciasto posmarowane sosem rozłożyć pieczarki, plasterki ogórka konserwowego, wędliny i na sam koniec 3/4 porcji sera. Wkładamy do nagrzanego piekarnika 250 stopni i pieczemy 10 minut. Po tym czasie rozłożyć resztę startego sera i posypać 1 łyżeczką oregano. Podpiekamy jeszcze 2 minuty aż ser się rozpuści.
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski