Racuchy z rodzynkami
Rodzynki opłukać. W połowie szklanki ciepłego mleka rozprowadzić drożdże z cukrem i łyżką mąki. Odstawić w ciepłe miejsce do czasu aż zacną się unosić do góry. Dwa duże jajka roztrzepać, dodać mąkę i drożdże. Wszystko wymieszać łyżką, ciasto nie musi być za gęste, gdy jest zbyt gęste dodajemy ciepłe mleko. Dodać rodzynki i ponownie wymieszać. Odstawić w ciepłe miejsce do czasu aż zacznie powiększać swą objętość. Na patelni rozgrzać sporą ilość oleju. Łyżka nabierać niewielką ilość ciasta, kłaść na tłuszcz i smażyć na rumiano.Nadmiar tłuszczu osączyć na papierowych serwetkach. Gdy przestygną posypać cukrem pudrem zmieszanym z cukrem waniliowym.
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski