Przepis na Pikantne danie meksykańskie

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
5211
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kuchnie świata

Składniki

  • Wieprzowe mięso mielone 0,5 kg
  • zielony groszek 1 puszka
  • fasola czerwona 1 puszka
  • fasolka szparagowa 1 puszka
  • kukurydza 1 puszka
  • papryka 1 sztuka
  • Gęsty sos pomidorowy 1 szklanka
  • chili ½ łyżeczki
  • oregano 1/2 łyżeczki
  • sól
  • pieprz
  • olej

Jak zrobić Pikantne danie meksykańskie?

Na oleju przysmażamy mięso z odrobiną soli. Kiedy się zrumieni wrzucamy pokrojona w kostkę paprykę. Dodajemy kukurydzę, groszek i fasolki, na koniec sos pomidorowy. Całość doprawiamy do smaku, w razie potrzeby podlewamy odrobiną wody. Podajemy z ryżem.

Podobne przepisy

Flaczki

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 215 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia polska

Kapusta zasmażana

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Kuchnia polska

Prażuchy jak u babci

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-10

Dodany przez: PatrycjaDyderska

Kategoria: Kuchnie świata

Moje sushi maki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-10-31

Dodany przez: bernika

Kategoria: Kuchnie świata

Szparagi z szynką parmeńską

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2023-01-09

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia włoska

Frytki z ziołami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-12-21

Dodany przez: Asus

Kategoria: Kuchnie świata