Przepis na Pikantne danie meksykańskie

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
5187
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kuchnie świata

Receptura została opublikowana w dniu: 27.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2380 osób!
Na zdrowie!

Składniki

  • Wieprzowe mięso mielone 0,5 kg
  • zielony groszek 1 puszka
  • fasola czerwona 1 puszka
  • fasolka szparagowa 1 puszka
  • kukurydza 1 puszka
  • papryka 1 sztuka
  • Gęsty sos pomidorowy 1 szklanka
  • chili ½ łyżeczki
  • oregano 1/2 łyżeczki
  • sól
  • pieprz
  • olej

Jak zrobić Pikantne danie meksykańskie?

Na oleju przysmażamy mięso z odrobiną soli. Kiedy się zrumieni wrzucamy pokrojona w kostkę paprykę. Dodajemy kukurydzę, groszek i fasolki, na koniec sos pomidorowy. Całość doprawiamy do smaku, w razie potrzeby podlewamy odrobiną wody. Podajemy z ryżem.

Podobne przepisy

Oliwne ciasto czekoladowe

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2013-01-29

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ciasta

Sos romanesco

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2013-03-04

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia hiszpańska

Fasolka po bretońsku nowa

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2012-09-21

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Kuchnie świata

Omlet masala

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 9 min.

Data dodania: 2013-01-26

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnie świata

Chrzan Tarty Tradycyjny

Ile porcji: 40

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2012-12-28

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Kuchnia polska

American Pancakes Po polsku

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-08-24

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Ciasta