Mięso myjemy, bardzo dokładnie osuszamy i ostrym nożem wycinamy głęboką kieszeń. Nacieramy solą i pieprzem i odstawiamy w chłodne miejsce na 30 min. Warzywa obieramy, oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Marchew i pietruszkę kroimy w kostkę, pora w talarki, kalafiora dzielimy na różyczki. Groszek wrzucamy do garnka i mieszając rozmrażamy. Jeśli zamiast świeżej fasolki używamy mrożonej postępujemy tak samo. Olej rozgrzewamy na patelni i podsmażamy na nim warzywa. Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Studzimy a następnie dodajemy żółtka i bułkę tartą. Mieszamy. Mięso napełniamy farszem, spinamy wykałaczkami lub związujemy nicią. W brytfance rozgrzewamy olej, wkładamy mięso, obsmażamy z wszystkich stron i dusimy ok. 100 min w temp. 180-190 stopni c od czasu do czasu podlewając wrzątkiem. Gdy mięso będzie już miękkie wyjmujemy je a do pozostałego w brytfance sosu dodajemy śmietanę, mieszamy.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne