Przepis została dodana w dniu: 26.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2845 osób!
Bon Appétit!
Mąkę przesiać z mąka ziemniaczaną, dodać margarynę, żółtko, sól i ewentualnie niewielką ilość wody. Zagnieść ciasto. Owinąć je serwetką i włożyć na 2 godz. Do lodówki. Pieczarki oczyścić, drobno posiekać, dodać bulion i dusić pod przykryciem tak długo, aż płyn odparuje. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na margarynie na jasnozłoty kolor, dodać śmietanę wymieszaną z mąką. Połączyć pieczarki z cebulą, dodać posiekaną natkę pietruszki i przyprawy, przesmażyć. Ciasto cienko rozwałkować i wykrawać krążki o średnicy 9 cm. Na każdym ułożyć po łyżeczce farszu. Brzegi ciasta posmarować wodą, krążki złożyć i zlepić pierożki. Wierzch dokładnie posmarować żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody. Piec ok. 20 minut w temp. 200 stopni.
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Sosy