Przepis na Pierogi z farszem z soczewicy

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2332
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Składniki

Jak zrobić Pierogi z farszem z soczewicy?

Pieczarki należy oczyścić i pokroić w cienkie plasterki. Posiekaną cebulę zeszklić na oleju i dodać do niej pieczarki, podsmażyć. Soczewicę zalać wodą i odstawić na pół godziny. Następnie ugotować, po osączeniu połączyć z pieczarkami i cebulą, doprawić do smaku. Z mąki, jajka, soli i wody zagnieść ciasto. Rozwałkować je, wykrawać krążki, nakładać farsz i zlepiać pierogi. Smażyć je na głębokim oleju.

Podobne przepisy

Pierś z indyka meksykańska

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-20

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie

Jaja na półmiękko

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-28

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Jarskie

Jajka sadzone na szynce

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-21

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Pyzy tradycyjne

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-24

Dodany przez: netha

Kategoria: Jarskie

Kuleczki z bułki tartej

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-04-21

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Jarskie

Jajecznica z marynowanymi pieczarkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-12-28

Dodany przez: hematyt

Kategoria: Jarskie