Przepis na Pieczony karp

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
3832
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Pieczony karp?

Rybę oczyścić z łusek, wypatroszyć, wypłukać i odciąć głowę, ogon i płetwy. Odfiletować poprzez usuwanie kręgosłupa. Połówki ryby naciąć w paru miejscach od strony skóry i posypać je kminkiem, a następnie obtoczyć w mące. W rondlu roztopić pokrojoną w kostkę słoninę, dodać do tego masło i włożyć tam filety z ryby. Piec około 40 minut, polewając ugotowanym rosołem z głowy karpia. Upieczoną rybę ułożyć na półmisku, posypać natką pietruszki i przybrać plastrami cytryny.

Podobne przepisy

Sałatka śledziowa z kukurydzą

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-09-11

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Karp

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-06-06

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Kulki rybne w zalewie

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 720 min.

Data dodania: 2022-09-14

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Pasta z makreli z serem białym

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-01

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Ryby

Paluszki rybne smażone

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-26

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Łosoś w galarecie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-23

Dodany przez: monciasz

Kategoria: Ryby