Przepis na Pieczony karp

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
3848
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Pieczony karp?

Rybę oczyścić z łusek, wypatroszyć, wypłukać i odciąć głowę, ogon i płetwy. Odfiletować poprzez usuwanie kręgosłupa. Połówki ryby naciąć w paru miejscach od strony skóry i posypać je kminkiem, a następnie obtoczyć w mące. W rondlu roztopić pokrojoną w kostkę słoninę, dodać do tego masło i włożyć tam filety z ryby. Piec około 40 minut, polewając ugotowanym rosołem z głowy karpia. Upieczoną rybę ułożyć na półmisku, posypać natką pietruszki i przybrać plastrami cytryny.

Podobne przepisy

Makaronowe wstążki z łososiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-08

Dodany przez: Gastrosfera

Kategoria: Ryby

Miruna w sosie pomidorowym

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 48 min.

Data dodania: 2022-10-25

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ryby

Kanapka ze śledziem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ryby

Grillowany łosoś z serem cammembert

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-12-01

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Śledzie w sosie pomidorowym na ostro

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 240 min.

Data dodania: 2022-10-11

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ryby

Śledzie na święta

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-12-04

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ryby