Z kromek chleba odkrawamy skórkę, miąższ kruszymy do miseczki, zalewamy mlekiem i wodą. Moczymy ok 5 min. Cebule obieramy i drobno siekamy. Szczypiorek i koperek opłukujemy pod bieżącą wodą, osuszamy i drobniutko siekamy. W misce mieszamy mieloną wołowinę i mieloną wieprzowinę. Dodajemy namoczone, odsączone pieczywo, musztardę, cebulę, koperek, szczypiorek i posiekaną skórkę cytrynową. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne natłuszczamy łyżką oleju. Z mięsa formujemy kulę i układamy ją w naczyniu żaroodpornym. Skrapiamy oliwą i bulionem. Pieczemy ok. 40 min w temp 200 stopni c.
Kategoria: Kuchnia hiszpańska
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne