Przepis na Pieczarkowa z włoszczyzną

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
35 min.
Czas przygotowania:
35 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
983
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

Jak zrobić Pieczarkowa z włoszczyzną?

Obrane pieczarki kroimy w kostkę, cebulę obieramy i drobno siekamy. Włoszczyznę czyścimy i kroimy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę szklimy na rozgrzanym na patelni oleju, po chwili dodajemy włoszczyznę oraz pieczarki. Na patelnie wlewamy odrobinę wody i całość dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Gdy składniki na patelni zmiękną, oprószamy całość mąką, przyprawiamy solą oraz pieprzem i zarumieniamy. Wszystko zalewamy rosołem i dusimy przez jakieś 20 minut, dodajemy makaron. Przyprawiamy ponownie, wlewamy sok wyciśnięty z połówki cytryny. Śmietanę mieszamy z odrobiną wywaru i zabielamy nią zupę. Rozlewamy do głębokich talerzy i posypujemy zieleniną.

Podobne przepisy

Zupa wiosenna botwinkowa

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-26

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Zupy

Zupa krem warzywna

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-10-18

Dodany przez: enia

Kategoria: Zupy

Zupa z brokuła

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-10-18

Dodany przez: enia

Kategoria: Zupy

Zupa z kurkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-15

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Zupy

Kapuśniak z parówkami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-10-22

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Zupy

Kapuśniak na kiełbasie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-17

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Zupy