Przepis na Pieczarkowa z włoszczyzną

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
35 min.
Czas przygotowania:
35 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
959
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

Jak zrobić Pieczarkowa z włoszczyzną?

Obrane pieczarki kroimy w kostkę, cebulę obieramy i drobno siekamy. Włoszczyznę czyścimy i kroimy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę szklimy na rozgrzanym na patelni oleju, po chwili dodajemy włoszczyznę oraz pieczarki. Na patelnie wlewamy odrobinę wody i całość dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Gdy składniki na patelni zmiękną, oprószamy całość mąką, przyprawiamy solą oraz pieprzem i zarumieniamy. Wszystko zalewamy rosołem i dusimy przez jakieś 20 minut, dodajemy makaron. Przyprawiamy ponownie, wlewamy sok wyciśnięty z połówki cytryny. Śmietanę mieszamy z odrobiną wywaru i zabielamy nią zupę. Rozlewamy do głębokich talerzy i posypujemy zieleniną.

Podobne przepisy

Zupa jajeczna

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-14

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Zupy

Zupa wiśniowa

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-30

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Zupy

Wywar do grochówki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-05

Dodany przez: Junior

Kategoria: Zupy

Szpinakowy krem z jajkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-11

Dodany przez: malina

Kategoria: Zupy

Barszcz biały z grzybkami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Marchwiowa zupa

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-15

Dodany przez: monika4

Kategoria: Zupy