Obrane pieczarki kroimy w kostkę, cebulę obieramy i drobno siekamy. Włoszczyznę czyścimy i kroimy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę szklimy na rozgrzanym na patelni oleju, po chwili dodajemy włoszczyznę oraz pieczarki. Na patelnie wlewamy odrobinę wody i całość dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Gdy składniki na patelni zmiękną, oprószamy całość mąką, przyprawiamy solą oraz pieprzem i zarumieniamy. Wszystko zalewamy rosołem i dusimy przez jakieś 20 minut, dodajemy makaron. Przyprawiamy ponownie, wlewamy sok wyciśnięty z połówki cytryny. Śmietanę mieszamy z odrobiną wywaru i zabielamy nią zupę. Rozlewamy do głębokich talerzy i posypujemy zieleniną.
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy