Przepis na Pasztet z leszcza i warzyw

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2947
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Przepis została opublikowana w dniu: 22.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2949 odwiedzających!
Smacznego!

Składniki

Jak zrobić Pasztet z leszcza i warzyw?

Rybę oczyścić, opłukać. Marchewki, pietruszki, por, seler ugotować. Gdy warzywa będą już prawie miękkie, włożyć rybę. Krótko zagotować, odcedzić, ostudzić. Rybę dokładnie obrać z ości. Cebulę i pieczarki pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju. Bułki namoczyć w wodzie. Ugotować na twardo 4 jajka, obrać ze skorupek. Warzywa, jajka, rybę, natkę pietruszki i pieczarki zmiksować. Do masy dodać ostatnie surowe jajko, majonez i przyprawy. Całość dokładnie ze sobą wymieszać. Przełożyć do formy podłużnej. Piec ok. 1 godziny w temp. 180 stopni.

Podobne przepisy

Twaróg z rzodkiewką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-06-28

Dodany przez: daktyl

Kategoria: Zimny bufet

Koktajl z syropem klonowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2011-03-28

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Kanapki wiosenne-mix

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-02

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet

Kanapki z serem

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-28

Dodany przez: kanapka

Kategoria: Zimny bufet

Ślimaczkowe przekąski

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2011-04-21

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Jajka na twardo z pomidorem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zimny bufet