Przepis na Pasztet warzywny ze szczypiorkiem i cytryną

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1014
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Składniki

Jak zrobić Pasztet warzywny ze szczypiorkiem i cytryną?

Warzywa zetrzyj na tartce do osobnych miseczek pamiętając, by na końcu zetrzeć ziemniaki. Warzywa dopraw solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju smaż ziemniaki, następnie bataty i na końcu smaż dynię.

W formie do ciasta układaj na przemian warzywa warstwami. Z cytryny zetrzyj skórkę wyciśnij sok. Posyp pasztet drobno pokrojoną skórka z cytryny oraz posiekanym szczypiorkiem, a następnie skrop.

Całość przykryj folią spożywczą i pozostaw w lodówce na 12h obciążone pewnym ciężarem. Podawaj z wędliną lub mięsem z grilla.

Podobne przepisy

Naleśniki z warzywami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-06

Dodany przez: beka

Kategoria: Warzywa

Kalafior na parze z bułką tartą

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Warzywa

Nadziewany bakłażan

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-15

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Warzywa

Buraczki na parze

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-14

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Warzywa

Wiosenny kalafior

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-10-20

Dodany przez: enia

Kategoria: Warzywa

Fasolka z boczkiem na czerwono

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-23

Dodany przez: bernika

Kategoria: Warzywa