Miła odmiana na szybki obiad
Na patelni rozgrzałam łyżkę oleju dodałam pokrojonego w talarki pora, 3 pokrojone selery naciowe i ok 100 g pieczarek pokrojonych na pół lub ćwiartki. Dodałam łyżkę mąki, mieszając zagęściłam sos.
Stopniowo dolałam bulionu drobiowego ok 200ml, mieszając dodałam śmietanę ok 1/3 szkl oraz łyżkę musztardy dijon. Przyprawiłam świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Na osobnej patelni podsmażyłam pokrojone w kostkę 2 piersi kurczaka przyprawione tylko solą i pieprzem. Dodałam do sosu, wymieszałam i podgrzałam razem przez parę minut.
Farsz wyłożyłam do naczynia, nakryłam ciastem francuskim, ozdobiłam i zapiekłam w piekarniku 180st przez 20 minut
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne