Dzień wcześnie przygotowujemy podstawę naszego dania czyli chleb. Przekrawamy go wzdłuż na ¾ – odkrawając troszkę więcej niż sam czubek. Wydrążamy środek i do dnia następnego delikatnie zasuszamy. Na drugi dzień środek chleba miksujemy. Na spód chleba układamy 3 plasterki boczku. Przygotowujemy farsz: na maśle podsmażamy pieczarki, cebulę oraz fileta z kurczaka (te trzy składniki kroimy w kostkę), doprawiamy do smaku. Odcedzamy z nadmiary wypuszczonego przez pieczarki soku, wkładamy połowę naszego farszu do chleba. Po obgotowaniu pora przez około 10 minut przekrawamy go wzdłuż na pół i wraz z parówkami wkładamy pora do chleba. Warzywa smażymy na patelni, dodajemy pozostały farsz pieczarkowy (bez soku), mieszamy i wkładamy do chleba. Do pozostałego po duszeniu warzyw i pieczarek soku ścieramy ser żółty, dodajemy śmietanę, doprawiamy i mieszamy. Polewamy tym nasz chleb a wierzch wykładamy resztą boczku. Chleb przykrywamy okruszkami zmiksowanego chleba (lekko go doklejamy aby się bardzo nie „rozsypywał”. Całość polewamy oliwą. Pieczemy w piekarniku ok. 40 minut w temp. 180 stopni. Podajemy pokrojone jak kromki chleba polane np. Sosem pieczarkowym.
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Pieczywa
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski