Ziemniaki obrać i umyć. Wydrążyć środki ziemniaczków spiralką. Marchewkę obrać, umyć i pokroić w talarki. Przygotować farsz: ugotować ryż. Mięso mielone wrzucić do miski. Bułkę namoczyć w ciepłej wodzie lub w mleku, odcisnąć i dodać do mięsa mielonego. Lekko ostudzony ryż przełożyć do miski z mięsem mielonym i bułką. Cebulę i czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Całość wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Natkę pietruszki posiekać i również dodać do farszu. Na koniec dodać całe jajko wszystko dokładnie wymieszać. Farszem nadziewać ziemniaczki. Układać w blaszce z dodatkiem oleju. Oprószyć przyprawą (warzywkiem). Podlać szklanką wody. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok 60 minut w 180 stopniach.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne