Przepis na Nadziewane patisony

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
3387
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Składniki

Jak zrobić Nadziewane patisony?

Ryż ugotować na sypko. Z patisonów odciąć wierzch i wydrążyć miąższ. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek zeszklić na oleju. Mięso podsmażyć przez 5 min. Dodać pomidory, ryż i żółty ser, starty na drobnych oczkach. Doprawić solą, pieprzem i odrobiną papryki. Patisony napełnić farszem. Powkładać do rondla lub naczynia żaroodpornego wlać 1/2 szklanki wody wymieszanej z koncentratem. Dusić pod przykryciem ok 30 min.

Podobne przepisy

Majonez twarożkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-28

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Jajecznica na pomidorach z parmezanem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-08-06

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Śliwkowe pierogi całkiem inaczej

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-09-28

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Jarskie

Smażona cebulka ze skwarkami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-24

Dodany przez: madi356

Kategoria: Jarskie

Ziemniaki pieczone w pazłotku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-10

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie

Kopytka na słodko

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-06-29

Dodany przez: netha

Kategoria: Jarskie