Muffiny z malinami i miodem to pyszne i aromatyczne babeczki, o malinowym smaku i miodowym aromacie. W zależności jakiego miodu użyjemy w przepisie możemy modyfikować smak – miodem lawendowym, gryczanym, lipowym, czy wrzosowym.
Polecam te muffiny z malinami, bo są bardzo dobre, a najlepiej smakują w deszczowy wieczór, z kubkiem gorącej herbaty, oczywiście z sokiem malinowym lub miodem ;).
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
Blaszkę muffinową wyłożyć papilotkami.
Wymieszać w misce mąkę, proszek, sodę i sól. Dodać cukier. Masło rozpuścić w mikrofalówce. Mleko połączyć z jajkiem, dodać masło i połączyć z mąką. Na koniec dodać miód i zamrożone maliny. Wymieszać i nakładać równe porcje ciasta do papilotek (3/4 wysokości).
Piec 20 minut. Po upieczeniu odstawić do przestygnięcia.
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery