Przepis na Moje pyszne wegetariańskie gołąbki

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
30 m
Czas gotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2010
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kasze i ryż

Po prostu pyszne!

Składniki

Jak zrobić Moje pyszne wegetariańskie gołąbki?

Kapustę ugotować i delikatnie zdjąć liście. W dwóch osobnych rondelkach ugotować ryż – w osolonej wodzie, oraz soczewicę – z dodatkiem pieprzu i soli. I ryż i soczewica nie powinny być rozgotowane. Wystudzoną soczewice i ryż wrzucić do miski, wymieszać, dodać jajko. Na środku każdego liście kapusty układać 2-3 łyżki farszu, zawinąć boki do środka, a następnie w rulon. układać w wysokim garnku. Zalać wodą, dodać koncentrat pomidorowy, ziele angielskie, liść laurowy i curry. Gotować na małym ogniu około 30 minut.

Podobne przepisy

Kasza jaglana w sosie grzybowym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-15

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Kasze i ryż

Pomidorowe risotto

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-13

Dodany przez: bernika

Kategoria: Kasze i ryż

Ryż na ciepło

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-11-27

Dodany przez: Emila

Kategoria: Kasze i ryż

Ryż z sosem słodkim

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-27

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Kasze i ryż

Ryż z marchewką i czosnkiem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-31

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Kasze i ryż

Potrawka z kaszy na gęsi

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 85 min.

Data dodania: 2023-01-01

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Kasze i ryż