Przepis na Miodowe ciastka

Dodano przez:
Ile porcji:
20
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1171
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • rondelek
  • sitko
  • stolnica
  • wałek
  • blaszka do pieczenia

Jak zrobić Miodowe ciastka?

Margarynę rozpuszczamy z płynnym miodem w rondelku, dodajemy cynamon. Gdy się rozpuści dodajemy sodę oczyszczoną i śmietanę 30 %. Mąkę przesiewamy do miski wraz z cukrem pudrem, dodajemy zawartość rondelka, wbijamy jajko. Miksujemy całość. Zagniatamy ciasto w miarę potrzeby dodając więcej mąki. Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy z niego ciasteczka. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym białkiem, posypujemy cukrem cynamonowym i pieczemy przez 10- 15 minut w temp. 180 stopni.

Podobne przepisy

Babka Drożdżowa Śmietanowa

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2022-10-23

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta

Ciasto (spód) do pizzy

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2024-03-17

Dodany przez: ilka_86

Kategoria: Ciasta

Keks wyśmienity

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-01

Dodany przez: Fenek

Kategoria: Ciasta

Pischinger

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-20

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta

Snikers na waflu

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-10-06

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Ciasta

Bezy z kremem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-07-06

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta