Przepis na Łososiowe babeczki

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2375
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

Jak zrobić Łososiowe babeczki?

Żelatynę rozpuścić w 100 ml wrzątku. Odstaw do wystygnięcia.
Przełóż ser do miski, dopraw solą, białym pieprzem i sokiem z cytryny. Dodaj posiekany szczypiorek i chrzan, dokładnie wymieszaj. Masę dodawaj po łyżce do żelatyny, przez cały czas mieszając.

Wyłóż 4 filiżanki plastrami wędzonego łososia tak, aby końce lekko zwisały poza brzegi. Napełnij je nadzieniem serowym. Przykryj zwisającymi końcami łososia. Każdą filiżankę owiń folią spożywczą i włóż do lodówki co najmniej na 3 godz.

Cytryny wyszoruj i pokrój w plasterki. Łososiowe babeczki wyjmij z filiżanek, ułóż na talerzykach, udekoruj ziołami oraz plastrami z cytryny.

Podobne przepisy

Szczupak w panierce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-13

Dodany przez: malinka

Kategoria: Ryby

Karp na grilla

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-10-10

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Przepisy na grilla

Gniazdka z tuńczykiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Grillowany pstrąg

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-26

Dodany przez: Pulpecja

Kategoria: Ryby

Rybka zrobiona na czerwono

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-17

Dodany przez: malina

Kategoria: Przekąski

Panga panierowana z marchewką

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-10-09

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ryby