Przepis na Łosoś pieczony w piekarniku

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
1 m
Czas pieczenia:
12 m
Czas smażenia:
2 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
4642
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Łosoś pieczony w piekarniku to najprostszy i najpyszniejszy sposób na rybę. Dodatkowo w tym przepis najpierw został podsmażony, aby zachować wewnątrz jak najwięcej aromatu i smaku.

Przepis można modyfikować o inne przyprawy – chilli, paprykę słodką, lub ostra, a cytrynę zastapic limonką.

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Łosoś pieczony w piekarniku?

Piekarnik nastawić na 180 stopni.

Kawałki łososia opłukać w zimnej wodzie i osuszyć ręcznikiem kuchennym. Skropić olejem i przyprawić sola i pieprzem. Rozgrzać patelnię i smażyć na dużym ogniu łososia z obu stron, po około minucie.

Przełożyć rybę na blachę piekarnika i wstawić na 12-15 minut do pieczenia. Czas zależy od grubości kawałków łososia.

Przed podaniem skropić sokiem z cytryny.

Podobne przepisy

Ryba w galarecie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-19

Dodany przez: malinka

Kategoria: Ryby

Grecka ryba

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-09

Dodany przez: iwa

Kategoria: Ryby

Łosoś grillowany

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-20

Dodany przez: stasiek

Kategoria: Ryby

Pomidory faszerowane tuńczykiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ryby

Sałatka postna

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ryby

Zapiekanka rybna w sosie z serkiem topionym

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-11-30

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby