Przepis na Łosoś z cytryną i winem

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1046
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Łosoś z cytryną i winem?

Filety delikatnie umyć i lekko osuszyć. Włożyć je do miski i posypać solą i pieprzem. Wycisnąć sok z cytryny. Wymieszać razem sok z cytryny, wino oraz ocet winny i wlać to do miski z rybą. Miskę przykryć i włożyć do lodówki na godzinę. Potem wyjąć każdy filet, obtoczyć w mace.

Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć z dwóch stron, potem polać każdy kawałek ryby wcześniejszą marynatą, przykryć i jeszcze chwilkę podsmażyć pod pokrywką.

Podobne przepisy

Śledzie w sosie pomidorowym na ostro

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 240 min.

Data dodania: 2022-10-11

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ryby

Śledzik pod pierzynką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 240 min.

Data dodania: 2022-12-11

Dodany przez: malina

Kategoria: Ryby

Dzwonki z łososia z patelni z estragonem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-08

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Dorsz z warzywami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-26

Dodany przez: kanapka

Kategoria: Ryby

Makaronowe wstążki z łososiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-08

Dodany przez: Gastrosfera

Kategoria: Ryby

Łosoś z ziołami

Ile porcji: 4

Data dodania: 2023-03-08

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Ryby