Przepis na Śledzie z maggi i czosnkiem

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2534
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby, Zimny bufet

Zdjęcia

Składniki

  • maggi 3 łyżki
  • śledzie w occie 2 szt
  • oliwa z oliwek 200 ml
  • mleko 200 ml
  • czosnek 2 ząbki
  • pieprz kolorowy

Jak zrobić Śledzie z maggi i czosnkiem?

Śledzie myjemy, zdejmujemy skórką, kroimy na pół. Namaczamy śledzie w mleku około 1 godzinę. Mleko odlewamy, śledzie delikatnie suszymy na ręczniku papierowym z obu stron, przekładamy do miseczki. Każdy nakrapiamy magii i posypujemy startym czosnkiem. Na końcu posypujemy pieprzem kolorowym i zalewamy oliwą. Gotowe są następnego dnia.

Podobne przepisy

Mintaj w chrupiącej panierce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-12-17

Dodany przez: malina

Kategoria: Ryby

Kasa gryczana z sosem grzybowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-09

Dodany przez: pacul

Kategoria: Zimny bufet

Łosoś w galarecie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-23

Dodany przez: monciasz

Kategoria: Ryby

Sałatka z twarogu

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-02-09

Dodany przez: stasiek

Kategoria: Zimny bufet

Żółty ser

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-12

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Zimny bufet

Jajka faszerowane szynką

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-02-11

Dodany przez: Harry_Pioter

Kategoria: Zimny bufet