Kurczaka myjemy i kroimy w paski. Oliwę mieszamy z cynamonem, imbirem, solą i pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i sokiem z cytryny. W tak powstałą zalewę przekładamy kawałki kurczaka i odstawiamy na godzinkę w chłodne miejsce. Cebulę i marchew obieramy i kroimy w plasterki. Na oliwie smażymy mięso a następnie -na tym samym tłuszczu- pokrojone warzywa. Wszystko przekładamy do rondelka, dodajemy miód, gorący bulion, ziele angielskie i liście laurowe. Przykrywamy i dusimy ok. 30 min. Wrzucamy oliwki, posiekaną natkę, przyprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dusimy jeszcze ok. 5-10 min. Kuskus przygotowujemy według przepisu na opakowaniu o podajemy gorący z aromatycznym kurczakiem.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne