Z mąki, zimnego masła, soli i zimnej wody zagniatamy kruche ciasto, owijamy w folię i wkładamy na 30 min do lodówki. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie i studzimy. Cebulę siekamy, cukinię bez obierania kroimy w małą kostkę. Ser ścieramy na tarce. Na patelni rozgrzewamy masło i szklimy na nim cebulę, dodajemy cukinię, smażymy do zredukowania płynu, chłodzimy. Następnie dodajemy ryż, jajka i żółty ser. Ciasto wyjmujemy z lodówki i rozwałkowujemy na dwa placki. Nakładamy farsz, formujemy duże pierogi, dokładnie zlepiamy i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni c przez ok. 45 min. Podajemy na ciepło z sosem jogurtowo-czosnkowym.
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie