Receptura została opublikowana w dniu: 17.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2443 odwiedzających!
Na zdrowie!
Do mąki dodać margarynę, posiekać. Dodać żółtka i proszek do pieczenia. Ciasto zagnieść. Podzielić na trzy części, cienko rozwałkować. Ułożyć na trzech blachach i upiec. Posmarować jeden placek dżemem, nałożyć drugi. Trzeci placek pozostawić. Z mleka odlać pół szklanki, resztę zagotować z cukrem. Krem i: do zimnego mleka wsypać mąkę pszenną i ziemniaczaną i cukier waniliowy, wlać do gotującego się mleka, wymieszać i zagotować. Margarynę utrzeć, dodać do budyniu, wymieszać. Wylać gorące na ciasto. Przykryć trzecim plackiem. Krem ii: śmietanę z cukrem gotować, aż zgęstnieje, dodać orzechy i łyżkę wody. Ciepłe wylać na ciasto. Pozostawić do zastygnięcia.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta