Przepis na Królik duszony w śmietanie

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
4646
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Królik duszony w śmietanie?

Mięso podzielić na 4 porcje, skropić sokiem z cytryny i zostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin.
Następnie mięso obtoczyć w mące, obsmażyć na smalcu, osolić i złożyć do rondla.
Na pozostałym tłuszczu przesmażyć cebulę, ale nie rumienić, dodać do mięsa, podlać wodą ok.1 szklanki i dusić mięso pod przykryciem do miękkości.
W miarę potrzeby uzupełniać wyparowaną wodę.
Mięso podprawić śmietaną, dodać kilka łyżek mleka, część posiekanej zielonej pietruszki, pieprzu, bazylii i razem 3 minuty podgotować.

Podobne przepisy

Duszony schabowy

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-03

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne

Pierś z kurczaka

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-24

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Mięsne

Roladka z pieczarkami i serem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-10-09

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Mięsne

Sos z kaparami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2024-02-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Marynowana golonka

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 1440 min.

Data dodania: 2022-09-16

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Mięsne

Schab w sosie cebulowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-07

Dodany przez: helas

Kategoria: Mięsne